Açık Kaynak Eğitim Labaratuvarları Nedir?

Açık Kaynak Fikirler topluluğu olarak, hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmanın ne kadar zor olduğunun farkındayız. Dünyadan geri kalmamak için sürekli olarak kendimizi geliştirmemiz ve bir eğitim devinimi içinde bulunmamız gerekiyor.

Bu, stresli ve yorucu bir edim olduğu kadar, aynı zamanda ekonomik olarak oldukça külfetli. Zira binlerce dolarlık eğitimlere düzenli kaynak ayırmak hepimiz için zor.

Hele bir de bir şeyler öğrenmek için onca zaman, efor ve para harcadığınız eğitim içeriğinin, belli bir firmanın reklamını yapmak üzere baştan savma, yarım yamalak hatta yanlış veya eski bilgi barındırdığını görmek çoğu zaman motivasyonumuzu ortadan kaldırıyor.

Bu sebeple “Açık Kaynak Eğitim Labaratuvarlarını” hazırladık.

Burada, hazırladığımız açık kaynak kodlu veya ticari yazılımların kullanımını öğreten eğitim içeriklerimizi, olabildiğince çok insana ulaştırabilmek için, Türkçe ve ücretsiz olarak sunuyoruz.

Ayrıca elbette - platformumuzun kuruluş ilkesi gereği- hiçbir eğitimimizde, herhangi bir reklam, tanıtım, pazarlama içeriği ve satış baskısı bulunmuyor.

Kendinizi özellikle DevOps /DevSecOps ve SRE konularında geliştirmek istiyorsanız, tüm eğitimlerimizden faydalanmanızı öneririz.

Teşekkürler

Öncelikle eğitim laboratuvarımızı kurduğumuz platformu geliştirdikleri için, Docker ve Docker topluluğuna, teşekkür etmek isteriz.

Eğitimlerimiz aşağıda ismi geçen kişiler tarafından hazırlanmaktadır. Özverili, gönülden ve hiç bir maddi karşılık beklemeden yaptıkları çalışmalar için minnetimiz sonsuzdur.

Başlamadan önce

Eğitimin içeriğini keşfetmek için birkaç dakikanızı ayırmanızı öneririz. Her modülde ele alacağımız materyali inceleyin ve eğitimi alan öğrencilerle dersi tartışabilmek için acikkaynak fikirler’in telegram platformunu kullanın.

Kurs içeriği hakkında sorularınız varsa, kurs topluluğundaki diğer kişilerden yardım almak için veya eğitim içeriğine katkıda bulunmak için mesajlaşma platformuna soru sorabilirsiniz veya Açık Kaynak Fikirler’e mail atabilirsiniz.

Başlarken iyi şanslar ve umarım kursun tadını çıkarırsınız!

Linux 101

Linux sistem yöneticisi (Linux System Admin) olarak ,kurumsal dünyada çalışmaya başlamak ve gerekli olan LPIC, RHCE, LFCS ve RHCSA sertifikalarına hazırlanmak isteyenler için Linux eğitimi.

Bu kursu neden almalısınız?

Bu kursu incelediğinize göre, kariyerinizin yönünü değiştirmek istiyorsunuz.

Çünkü, geleceğin açık kaynak kodun etrafında şekillendiğini görüyor, geç kalmaktan korkuyorsunuz. Ancak, Linux eğitimine nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz.

Daha fazla zaman kaybetmeden, bir an önce doğru yola koyulmak için bir rehbere ihtiyacınız var.

Belki de zaten kurumsal bir işletmede, iyi bir pozisyonda çalışıyorsunuz. Fakat, kurumunuzun vizyonunu artık kendi kariyer planınıza uygun bulmuyorsunuz. Kısa zaman içinde bilgi birikiminizin, kendi kurumunuz dışındaki şirketler için “yetersiz” ve “gereksiz” hale geleceğini görüyorsunuz.

Global iş Dünyasında Büyükler liginde kalmak için, Linux Sistem Yönetmeyi öğrenmeniz ve sertifika almanız gerekiyor.

Bu eğitim, sizin için hazırlandı!

Ben, Şenol Çolak. Bilgisayar mühendisiyim. Uzun yıllar yurt içinde ve yurt dışında yazılım mühendisi, sistem mühendisi, bilgi işlem müdürü, CTO ve CEO olarak görev yaptım. Şu anda da Berlin merkezli Kubedo GmbH’nın kurucusuyum. Şirketimiz müşterilerine “Yönetilen Hizmetler” sağlıyor. Ayrıca şirketimizde ekibimizle beraber “Yapay Zeka Tabanlı Bir Sistem Yönetimi Platfotmu” geliştiriyoruz.

Meslek hayatım boyunca, çok sayıda insanı işe aldım ve o insanlarla birlikte onbinlerce Linux sunucu yönettim. Dolayısıyla, Linux’u ve iş verenlerin sizden ne beklediğini çok iyi biliyorum.

İşin en güzel tarafı ise, Linux 101’i alırken, kendi bilgisayarınıza herhangi bir program kurmanıza gerek olmadan, hazır laboratuvar ortamında tabletten, bilgisayarınızdan hatta cep telefonunuzdan eğitiminizi almaya devam edebilmeniz.

Linux 101 Eğitimi sonunda :

  • Kurumsal ve Kişisel alanda Linux kullanmaya başlayacaksınız
  • Linux konusunda kendi kendinize yetebilir hale geleceksiniz
  • 400+ civarı komutun kullanımını öğreneceksiniz
  • Kurumsal iş hayatından gerçek örnekler ile nerelerde Linux kullanabileceğinizi öğreneceksiniz
  • LPIC, RHCE, LFCS,RHCSA ve EX-200 gibi sertifika sınavları için hazır hale geleceksiniz
  • DevOps ve SRE disiplinlerini öğrenmek için temel bilgileri edineceksiniz
    Tüm bunlar için ihtiyacınız olan iki şey var: ilki bir bilgisayar, ikincisi ise Linux öğrenmek için motivasyon.

Başarılar…